Over ons

Geschiedenis van de Leendershoeve

Twee eeuwen geleden lagen er een viertal gehuchten aan een oude zandweg door de Peel: de Voorste Heusden, het Middelste Heusden, het Achterste Heusden en de Behelp. Op de Behelp stond de langgevelboerderij (1874) van de familie Leenders die daar woonde en werkte. Na een rijke agrarische geschiedenis vertrokken de laatste bewoners, aan het einde van de 20ste eeuw en werd het pand overgenomen door weer en wind/overgelaten aan de elementen.

De ruwe diamant die daardoor ontstond, kon niet ongeslepen blijven. Daarom zijn wij eind 2010 met de complete restauratie begonnen en zijn verschillende authentieke elementen in ere hersteld en terug geplaatst. Zo hebben we zelfs de oorspronkelijke veldbrandstenen gebruikt om de muren weer op te bouwen. Deze zijn gemetseld in kruisverband, een techniek die kenmerkend was voor de 2e helft van de 19e eeuw. Opvallend is ook het bovenste gedeelte van het zadeldak met wolfeinden, dat gedekt is met riet.

Door de restauratie heeft de Leendershoeve haar historische waarde terug gekregen en zijn wij sinds april 2012 klaar om u als gast te ontvangen. U bent van harte welkom!

Een compleet verblijf

Golfen, natuur, musea, cultuur of heerlijk vakantie vieren en dineren, alles is mogelijk. We helpen u graag op weg.

Streek producten

’s Morgens verzorgen wij u, een zeer uitgebreid ontbijt met verse streekproducten.

Lees meer

Kom en geniet van
onze Brabantse gezelligheid!

Jack & Tonnie